RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Учасник АТО з екс-бійцями організував напад на свого брата: деталі трагедії під Вінницею

В селі Хоменки Шаргородського району колишній АТОвець з поплічниками убив свого брата, місцевого підприємця Євгена Лиська, заради наживи.

Про це повідомляє місцеве видання "33 канал".

Так, до 33-річного місцевого підприємця в масках увірвались двоє грабіжників. Вони напали на господаря, зв’язали його і винесли із будинку близько півмільйона грн. та інші цінні речі.

Пограбувавши, бандити сіли на євробляху німецької реєстрації і почали втікати. Та господарю вдалось звільнитись від скотчу, яким його прив’язали, завести власне БМВ і кинутись навздогін грабіжникам.

Та як виявилося, у сасідці біля його будинку сидів його двоюрідний брат і "наводчик" бандитів – учасник АТО і колишній міліціонер Володимир. Саме він дав наказ іншому АТОвцю-бандиту Степану застрелили брата із бойового пістолета.

Правоохоронцям, які виїхали на місце злочину, вдалось знайти відбитки пальців бандитів на їхньому автомобілі. По оперативній базі засвітились пальці колишнього міліціонера. Того самого двоюрідного брата Євгена, адже він вже отримував умовний термін за крадіжку автомобіля. За це і був звільнений із правоохоронних органів.

Під час війни колишній міліціонер Володимир побував на службі у АТО. Як виявилось, саме із однополчанами і сколотили банду і цим злочином заплямували репутацію бойових побратимів. Чоліка, який замовив брата, вінницькі правоохоронці застали у київській квартирі, яку той винаймав.

Колишній правоохоронець добре розумів, що його чекає, тому пішов на угоду зі слідством і все розповів. Наводчик також розповів, що навів на брата через давню сварку і заздрість його успішності.

Згодом затримали ще одного з нападників. За місцем проживання двох учасників банди вилучено кошти, бронежилети, військову форму і зброю. Третій бандит-атовець Степан, що застрелив Євгена і, за словами затриманих, забрав із собою награбоване – досі в бігах.

Убитого підприємця похвали. Вдовою залишилась молода дружина. 19 березня Євгену мало виповнитись 34.

Ранее "Апостроф" сообщал, что по Киеву свободно разгуливает аферист, который наживается на семьях погибших украинских военнослужащих, вымогая деньги на лечение, якобы живых бойцов.