RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Павло просто помре: батько в'язня Кремля висловився про вирок для сина

Батько Павла Гриба, Ігор Гриб, назвав рішення суду в Росії, який засудив його сина до шести років в'язниці, смертельним вироком.

Про це повідомляє "112 Україна".

"Це цілком прогнозовано, ми і не розраховували на якийсь виправдувальний вирок. Шість років, то, що просив прокурор, суд цілком задовольнив прохання прокурора", - сказав він.

Батько політв'язня підкреслив, що не має ілюзій щодо апеляції і перегляду вироку.

"Я можу констатувати, що це смертний вирок. Павлу необхідна термінова медична операція, яка б дозволила йому далі жити. Цей термін - це автоматичне винесення смертельного вироку", - додав Гриб-старший.

За його словами, голодування Павла лише прискорить смерть: "Йому не можна голодувати, категорично не можна голодувати, і я, звичайно, проти цього. Тиждень, дві, три - не знаю, скільки це пройде, як Павло просто помре".

За його словами, російська сторона давно повідомлена про необхідність проведення операції Павлу Грибу, проте не робить в цьому напрямку ніяких дій.

"Сина я останній раз бачив перед викраденням 24 серпня 2017 року, тобто 19 місяців тому. Їхати в Ростов-на-Дону, в Російську Федерацію, я не міг, тому я його бачу тільки, як і ви, по телевізору", - розповів чоловік, додавши, що за час незаконного арешту сина було отримано всього лише один лист від нього.

Як повідомляв "Апостроф", 21 березня Гриб виступив зі своїм останнім словом у суді в Ростові-на-Дону.