RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Дощів буде небагато: народний синоптик розповів, коли в Україні почнеться справжня весна

З понеділка, 1 квітня, в Україні знову синоптики обіцяють температурні "гойдалки".

Про це повідомляє видання "Факти", посилаючись на слова народного синоптика Леоніда Горбаня.

У неділю, 31 березня, в Україні тепло і сонячно, але це ненадовго. Вже на наступний день знову почнуться невеликі погодні "гойдалки".

"Україну можна поділити на сім кліматичних зон, погода в кожній з яких може відрізнятися від інших. Якщо взяти центральні області, то 1-4 квітня тут ще буде досить прохолодно: 2-3 градуси вночі і 6-8 вдень. З 5 квітня різко потеплішає до 12-16 вдень, а з 17-18 квітня - до 21 вище нуля (вночі - 6...-9). Але після 21 квітня очікуються вітри, дощі і, як наслідок, невелике похолодання", - заявив Горбань.

Однак за словами синоптика, на Великдень погода обіцяє заспокоїтися, буде сонячно, досить сухо і тепло (до 20 градусів).

"Загалом, хоча в перших числах квітня ще і можливі незначні заморозки, то далі погода переходить на стійко весняну. Переміщення повітряних мас з сильними атмосферними фронтами, подібними недавнім, коли з будинків зривало дахи, поки не передбачається. Дощів в квітні буде небагато. Основні опади очікуються 7-8, 16-18, 23-25 і 29-30 квітня. На півдні та сході вітри-суховії подсушат землю, що погано для сільського господарства ", - розповів Горбань.

Як повідомляв "Апостроф", на Великдень, 28 квітня, в Україні буде тепло, але не без короткочасних опадів.