RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

СБУ прийшло з обшуками до адепта "русского мира" в Миколаєві: в мережі нагадали фото з ним

Співробітники СБУ в п'ятницю, 5 квітня, провели обшуки у депутата Миколаївської обласної ради, представника руху "Український вибір" Максима Невінчаного через публікації в соцмережах.

Про це з посиланням на адвоката Максима Невінчаного Сергія Козареза повідомляє видання "НикВести".

Як стало відомо, з обшуком в офіс, а також додому до Максима Невінчаного, його помічниці Наталії Хорошевської і Наталії Бобоєвої, яка в матеріалах слідства проходить як редактор сайту "Таймс.мк", що належить Невінчаному, прийшли співробітники Центрального апарату СБУ.

Постанову на обшук видала суддя Центрального районного суду Світлана Скрипченко 14 березня.

Згідно з текстом постанови, 11 лютого 2019 року в інтернеті, в соціальній мережі Facebook в групі "Український вибір - Право народу Миколаїв" на сторінці, якою користується депутат Миколаївської обласної ради Максим Невінчаний, були розміщені, а в подальшому поширені в групах "Миколаїв краще місто" і "Миколаїв як він є" карта України, на якій Автономна республіка Крим зображена в кольорах російського прапора, територія Донбасу зображена в кольорах незаконних формувань ДНР і ЛНР.

Волонтер і активіст Роман Синіцин відреагував на новину, нагадавши про попередню діяльність Невінчаного і реакцію на неї.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в жовтні 2016 року в Миколаєві учасники Громадянського корпусу "Азов" разом з іншими активістами зірвали форум, який був організований депутатом міськради від партії "Український вибір" Максимом Невінчаним.