RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У бойовиків ДНР-ЛНР серйозні проблеми з "закликом": названі причини і на що готові ватажки

Бойовики на Донбасі почали нову хвилю "мобілізації" для того, щоб доукомплектувати формування особовим складом, тому що спостерігається велика плинність.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив координатор ІС Костянтин Машовець.

"Це спрямовано на те, щоб доукомплектувати, тобто зберегти рівень їх бригад і полків до рівня, який хоча б забезпечить їм мінімальну боєздатність.

Навряд чи може йти мова про якісь наступальні операції. Вони знаходяться не в тому стані. Їх рівень боєздатності не дозволяє їм проводити якісь широкі наступальні операції", - пояснив він.

Машовець підкреслив, що зараз у бойовиків спостерігається недокомплект. Це викликано різними причинами, зазначив він.

"По-перше, значну кількість особового складу складають російські найманці, так звані добровольці. Вони починають їхати додому. По-друге, розчаровуються і місцеві. По-третє, багатьом не подобаються умови служби. Тому у них і спостерігається недокомплект.

В крайньому випадку, вони можуть ввести строкову службу. Але це крайній випадок – коли вводиться загальна військова готовність", - додав Машовець.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що боевики, розташовані в окупованому Алчевську Луганської області, скаржаться на присланих з Росії офіцерів, що ті не дають їм воювати.