RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

В Україні проведуть випробування грізної зброї, яка здатна зупинити Росію: відео

В Україні почнуться випробування оперативно-тактичного ракетного комплексу "Грім-2" для ЗСУ та Саудівської Аравії.

Про це повідомляє військово-політичний експерт Олександр Коваленко "Злий Одесит" на своїй сторінці в "Живому журналі".

За його словами, повноцінні випробування головної зброї для стримування противника, почнуться вже в цьому році. Так заявив генеральний директор КБ "Південне" Олександр Дегтярьов.

"На тлі семимильними кроками просуваються випробувань ПКР "Нептун" і йде в серію ракети "Вільха", звучить це все вкрай обнадійливо", - написав Коваленко.

Він нагадав слова президента Петра Порошенка про те, що в України є ракети з дальністю ураження цілей до тисячі кілометрів.

"Тоді, на початку квітня, я розмірковував про те, що Порошенко явно мав на увазі дальність ураження цілей не ракетами "Вільха" або "Нептун", які були у всіх на слуху, а саме про відомих йому, як верховному головнокомандувачу, потужних можливостях ОТРК "Грім-2", - зазначив експерт.

Він припустив, що дослідний зразок, який незабаром буде запущений з випробувального полігону, вже готовий: "Адже саме маючи готову ракету, що називається, в металі, можна з упевненістю говорити про те, наскільки вдалося втілити в ній всі задумки і відповідати очікуваним ТТХ ".

"Що ж, дуже чекаю перших пусків ОТРК "Грім-2". Тисяча кілометрів як-не-як, а це вже зовсім інша розмова і навіть більше - аргумент", - резюмував військовий експерт.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні пройшли польові випробування контрбатарейна радара 1Л220УК, який допомагає визначати місце розташування знарядь ворога.