RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Скандал з паспортами РФ для Донбасу: у Путіна описали "схему" з пенсіями

Мешканці окупованої території Донецької та Луганської областей, які після указу президента РФ Володимира Путіна скористаються спрощеною схемою отримання громадянства, зможуть отримувати російські пенсії тільки при переїзді до Росії на постійне проживання.

Про це повідомили в Пенсійному фонді РФ, передає "РБК".

Ті, хто вирішить отримати російський паспорт і залишитися жити на Донбасі, російські пенсії отримувати не буде. Відзначається, що пенсії їм повинна буде платити Україна.

"Громадянину РФ, який переїхав з Донецької та Луганської областей на ПМЖ до Росії, пенсійне забезпечення буде здійснюватися в загальному порядку за нормами законодавства нашої країни", - йдеться в заяві.

Пенсійний фонд РФ для підтвердження стажу та заробітку буде звертатися із запитами до Пенсійного фонду України або так званих "пенсійних фондів" бойовиків ДНР-ЛНР.

Як повідомляв "Апостроф", в Європейському Союзі назвали указ Путіна про роздачу паспортів жителям окупованих територій України черговим посяганням Росії на суверенітет.

У Зеленського заявили, що путінський указ є ще одним наочним підтвердженням для світової спільноти ролі Росії як держави-агресора, яке веде проти України війну.