RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Зеленського відреагували на закон Путіна щодо Донбасом

У новообраного президента України Володимира Зеленського прокоментували указ глави Росії Володимира Путіна про видачу паспортів РФ жителям окупованих територій Донбасу.

Про це повідомляють на офіційній сторінці "Команда Зеленського" в Facebook.

"Указом про видачу російських паспортів громадянам України, які перебувають на тимчасово непідконтрольних нашій країні територіях, Російська Федерація визнала свою відповідальність як держави-окупанта. Ці дії є ще одним наочним підтвердженням для світової спільноти справжньої ролі Росії, як держави-агресора, яка веде проти Україна війну", - йдеться в повідомленні.

Також в команді Зеленського відзначили, що, на жаль, цей указ не наближає Україну до вирішення основного завдання - припинення вогню.

"Не дивлячись на це, Україна буде робити все від неї залежне, щоб захистити, надати належну допомогу та забезпечити права своїх громадян, які змушені перебувати на окупованих територіях. Україна також розраховує на підтримку міжнародної спільноти в питанні захисту інтересів, прав і свобод українських громадян на тимчасово окупованих територіях, і розраховує на посилення дипломатичного та санкційного тиску на РФ", - написали на офіційній сторінці новообраного президента.

Крім того, у Зеленського вказали, що одним із пріоритетів глави держави буде рішення насущних життєвих проблем переселенців і розширення можливостей для підтримки зв'язків з громадянами України на окупованих територіях, комплекс заходів для припинення війни і деокупації наших територій.

Нагадаємо, також про указ Путіна про паспортах для жителів окупованого Донбасу висловився Петро Порошенко.

Також відреагували на ситуацію і інші українські політики.

Як повідомляв "Апостроф", президент Росії Володимир Путін висловився про свій закон, згідно з яким жителі окупованих частин Донецької і Луганської областей мають право на отримання в спрощеному порядку паспортів РФ.