RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Українські військові почали тестування новітніх ракетних систем

У вівторок, 21 травня, в Одеській області стартували нові випробування українських ракетних комплексів "Вільха" і "Нептун".

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Так, почалася підготовка до пусків вітчизняних ракетних комплексів типу "Вільха-М", "Вільха-Р" і РК-360МЦ "Нептун", які будуть здійснюватися 22-24 травня.

Відзначають, що в зв'язку з випробуваннями Україна закрила для судноплавства і польотів район Чорного моря. А перед пусками буде вироблено окреме тестування головок самонаведення ракет. Їх перевірять на землі і повітрі, відпрацювавши різноманітні режими по висоті, швидкості польоту і так далі.

"Вільха" - це глибока модернізація радянської РСЗВ 9К58 "Смерч" з коректованим боєприпасом. Максимальна дальність польоту ракети - 130 км. Залежно від завдань може застосовуватися для ураження як наземних, так і надводних цілей.

"Нептун" - протикорабельних ракетний комплекс, який можна використовувати і по наземних цілях. Кожна ракета здатна вражати бойові кораблі водотоннажністю до 5000 тонн на відстані до 280 км (експортна версія).

Як повідомляв "Апостроф", військовий блогер Харитон Старскі показав яскраве відео з навчань української армії.