RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

​В Україні пройшли випробування потужної високоточної зброї: опубліковані фото і відео

В Одеській області на одному з військових полігонів успішно пройшли випробування реактивних систем "Вільха-М" і "Вільха-Р".

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпром".

Так, під час серії запусків були перевірені тактико-технічні характеристики ракет, систем наведення і можливості модернізованої "Вільхи" знищувати цілі за мінімальний час після отримання завдання на поразку. Зброя забезпечує знищення противника на дальності в 130 км першим пострілом.

"Підприємства "Укроборонпрому" вже завершують основні етапи випробувань реактивних систем. Вони є модернізацією "Вільхи", яка вже знаходиться в серійному виробництві. Модернізації спрямовані на збільшення дальності польоту, підвищення точності, використання нових конструкторських рішень і матеріалів, підвищує загальну ефективність цієї високоточної зброї", - заявив Генеральний директор Концерну Павло Букін.

"Випробування пройшли успішно, і ми готуємося до того, щоб з серпня по жовтень провести державне випробування і поставити їх на озброєння Збройних Сил України. Це ефективна зброя, яка сьогодні нам дуже потрібна", - повідомив міністр оборони України Степан Полторак за результатами стрільб.

Як повідомляв "Апостроф", у вівторок, 21 травня, в Одеській області стартували нові випробування українських ракетних комплексів "Вільха" і "Нептун".