RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Ми таке вже проходили в 2014-му: реакція соцмереж на гучну заяву глави ЗСУ

Глава Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що чисельність військових частин в Україні буде приведена до "оптимальної".

Про це він повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Я віддав відповідні вказівки, працюють відповідні структури, щоб привести чисельність, штати військових частин до оптимальної кількості. Звичайно, не знижуючи боєздатності, готовності до відповіді на загрози і виклики перед державою. Я підняв проблему, поставив завдання вивчити її і доповісти мені, як треба зробити", - зазначив Хомчак.

За його словами, завдання скоротити військові частини не стоїть.

"Якщо їх розгортали, це було викликано якимись розрахунками. Тому зараз це питання обгрунтовується, вивчається, йде процес. Моє завдання – не знизити рівень боєздатності, а підвищити його. Не знизити рівень управління, а підвищити його. Усі рішення повинні бути виважені. Будь-яке моє рішення – це колективна праця. Я повинен почути тих фахівців по своєму напрямку, чим вони керувалися, яка ситуація. Не проблема ухвалити рішення. Проблема – ухвалити правильне рішення, почути всіх, щоб воно було обґрунтоване й дало відповідний результат", - підкреслив глава Генштабу.

Однак в соціальних мережах його наміри сприйняли з різким негативом.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в штабі ЗСУ запевнили, що ніхто не забороняв військовослужбовцям не відповідати на провокації бойовиків окупованого Донбасу.