RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

​Скандал в ПЦУ: митрополит Єпіфаній зробив заяву про позицію Філарета щодо Томосу

Предстоятель Православної церкви України митрополит Єпіфаній розповів, що почесний патріарх ПЦУ Філарет не чує доводів про свою помилкову думку.

Про це повідомляє видання "Новий час".

Єпіфаній заявив, що неодноразово говорив Філарету про помилковість його позиції, однак той не сприймає його доводів. Зокрема, митрополит пояснював, що до колишніх часів вже не повернутися, маючи на увазі повернення Української православної церкви Київського патріархату.

"Але у відповідь поважний патріарх говорив, що за мною хтось стоїть. Але за мною стоїть тільки молода церква і народ. Філарет нас не чує", - зазначив він.

За словами Єпіфанія, позицію Філарета не підтримують в ПЦУ.

"Такої підтримки практично немає. Я говорю це, спираючись на підтримку єпископату, духовенства і віруючого українського народу", - сказав митрополит.

У ПЦУ зробили все, щоб Філарет почувався "в лоні нової церкви комфортно і духовно, і матеріально, і фізично", але йому виявилося цього замало, додав Єпіфаній.

Нагадаємо, ще в травні між почесним патріархом ПЦУ Філаретом і Єпіфанієм виник конфлікт. Філарет заявив, що Київський патріархат не ліквідовано, і допустив відділення УПЦ КП від ПЦУ.

Як повідомляв "Апостроф", патріарх Української православної церкви (Київського патріархату) Філарет звернувся до міністра МВС Арсену Авакову з проханням "захистити" віруючих церкви і її майно від "рейдерства" з боку Православної церкви України (ПЦУ).