RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Синод ПЦУ прийняв жорстке рішення щодо Філарета

У понеділок, 24 червня, Синод Православної церкви України (ПЦУ) прийняв жорстке рішення щодо почесного патріарха церкви Філарета, який раніше оголосив про будівництво нової версії УПЦ КП, - його позбавили права керування Київською єпархією.

Про це повідомляє "ВВС Україна" з посиланням на постанову Синоду.

Так, у безпосереднє підпорядкування предстоятелю ПЦУ Епіфанію повинні перейти всі монастирі, храми Києва і церковні ієрархи, які до цього підпорядковувалися Філарету.

За словами архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія (Зорі), Філарет залишається в складі єпископату Православної церкви України, але втратив канонічні права і обов'язки, пов'язані з управлінням єпархією. У той же час він може оскаржити рішення Синоду на соборі церкви.

Синод також виключив зі складу свого єпископату двох ієреїв, які приїхали 20 червня на "собор" Філарета з Росії, митрополита Білгородського Іоасафа і його вікарного єпископа Петра (Москальова).

Крім того, Синод заперечив канонічність самих зборів, які Філарет провів 20 червня в Києві для "відновлення" Української православної церкви Київського патріархату.

Як повідомляв "Апостроф", раніше предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зробив заяву про позицію Філарета щодо Томосу.

У той же час Філарет звернувся до міністра МВС Арсена Авакова з проханням "захистити" вірян церкви і її майно від "рейдерства" з боку Православної церкви України.