RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Стало відомо про звільнення українського політв'язня в Криму: подробиці і фото

У вівторок, 6 серпня, стало відомо про звільнення українського політв'язня Олександра Стешенка, незаконно затриманого в окупованому Криму в 2018 році.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістив постійний представник президента в Криму Антон Кориневич.

"Зустрівся з звільненим українським політв'язням Олександром Стешенком. Поспілкувалися про неправомірні дії окупаційних органів у Криму", - зазначив він.

У свою чергу, брат політв'язня Євгена Панова Ігор Котельянець повідомив, що Стешенко залишив окупований Крим.

"Сашка відпустили по УДЗ. До останнього здавалося, що окупанти передумають і дадуть задню... Мінус один політв'язень Кремля в списку Сенцова", - підкреслив він.

Як відомо, в 2018 році ФСБ РФ заявила про викриття в Криму екстремістської групи, нібито створеної помічником народного депутата України Мустафи Джемілєва Ерролом Велієвим за вказівкою лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Окупанти стверджували, що "до складу групи, сформованої в Харкові, крім Велієва, увійшли колишні спортсмени-боксери Олександр Третьяков і Олександр Стешенко". Останнього затримали 11 квітня 2018 року за в'їзді на територію окупованого Криму.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в справі полонених українських моряків стався несподіваний поворот.

Між тим, російська ФСБ після чотирьох місяців переговорів і особистого звернення полоненого передала Україні собаку Джессі, який перебував на борту корабля "Яни Капу" в момент його захоплення в Керченській протоці в листопаді 2018 року, тварина буде жити в родині військовополоненого Сергія Чуліби в Херсонській області.