RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Смертельний бій на Донбасі: полонений бойовик розкрив важливу інформацію

З'явилися деталі бою між військовослужбовцями Нацгвардії і бойовиками в ніч на 29 серпня на Донбасі, в результаті чого четверо бойовиків вдалося ліквідувати і одного взяти в полон.

Про них розповіла прес-секретар полку "Азов" Маріанна Хомерики, передають Факти.

"Полонений зізнався, що їх група вийшла в сіру зону з метою зробити диверсію, зірвавши перемир'я і звинувативши в цьому українську сторону. Сам він є уродженцем окупованої Горлівки. І більшість особового складу їх бригади, за його словами, теж звідти. Полонений клянеться, що не раз намагався покинути місце служби, проте його нібито утримували там насильно", - поділилася вона.

Прес-секретар полку підкреслила, що пораненому бойовику було надано медичну допомогу, і його було своєчасно доставлено в лікарню.

При цьому вона назвала фейком той факт, що нібито одному з убитих бойовиків відрізали вухо. За її словами, до мертвих бойовиків українські військовослужбовці не наближаються, оскільки диверсанти при відступі цілком можуть встигнути замінувати тіла своїх загиблих.

Також за її даними, в рядах бойовиків спостерігається дефіцит особового складу: в більшості підрозділів служить не більше третини частини від особового складу. А свої казарми бойовики розміщують під прикриттям мирного населення - в житловому секторі захоплених населених пунктів.

Детальніше про бійця батальйону "Донбас", який потрапив в Иловайский "котел" і рік провів в полоні, читайте в матеріалі "Апострофа": Навколо нас стояв густий запах крові - очевидець про боях під Іловайськом.