RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Представник УПЦ зустрівся з предстоятелем Польської Православної Церкви у Варшаві

У четвер, 19 вересня, голова представництва УПЦ при міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор зустрівся з предстоятелем Польської Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Варшавським і всієї Польщі Саввою.

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зустріч пройшла з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Єпископ Віктор передав предстоятелю Польської Православної Церкви привітання від імені Блаженнішого Митрополита Онуфрія та висловив вдячність за молитовну підтримку Української Православної Церкви.

Він проінформував предстоятеля Польської Церкви про становище Української Православної Церкви після зміни державної влади в Україні, висловивши сподівання на "поступове припинення утисків вірян і релігійних організацій УПЦ". Він послався на висловлювання перших осіб держави про невтручання у справи церкви та прагнення до встановлення міжконфесійного миру. Архієрей УПЦ зауважив, що атаки на православні храми хоч зменшилися, але не припинилися зовсім.

Також було зосереджено увагу на інформації щодо обговорення "українського церковного питання" у середовищі помісних Православних Церков та обговорено інші питання.

Блаженніший Митрополит Савва висловив незмінну підтримку Українській Православній Церкві та її предстоятелю — митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

17-18 вересня архієреї УПЦ взяли участь в міжнародних урочистостях в Білорусі на честь брестського мученика за віру.