RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Всіх на каторгу: у Росії видали показову ідею із захопленням України

Російські чиновники в черговий раз видали перл про Україну. На цей раз представник Держдуми Костянтин Затулін заявив, що Україна з'явилася "в результаті експерименту в 1991 році".

Таку заяву він зробив в ефірі пропагандистського телеканалу "Росія-1".

"Але я повинен сказати, нехай ніхто не сподівається, що ми захочемо, як ви сказали, всю Україну. Ми вже знаємо, яку Україну ми не хочемо. Ми не хочемо Україну, де живуть бандерівці, які вважають, що Бандера - це і є герой на всі часи. Нас від цього рве, і ми ніколи не зможемо жити в одній державі з тими, хто вважає, що Бандера - це герой. Хіба що тільки, якщо вони поїдуть освоювати Далекий Схід, як це іноді траплялося на протязі нашої історії ", - сказав він.

Блогер Олексій Голобуцький звернув увагу на те, що Затулін - один з високопоставлених чиновників Держдуми і такі заяви від нього неприпустимі.

"Якщо керівництво Держдуми озвучує безпосередньо варіант з черговим посиланням українців на Далекий Схід - навряд чи це означає просто любов Затуліна до історії. Значно ймовірніше, що такі розрахунки дійсно робилися на замовлення Кремля: яким чином використовувати людський ресурс України в найбільш вигідний і безпечний для окупанта спосіб", - написав він у Facebook.

У мережі вже відреагували на заяву скандального російського політика.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в школі №68 Одеси звільнили вчительку Людмилу Маріуца через російської пропаганди на уроках історії.