RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Як будуть зачищати Донецьк і Луганськ: фото і відео масштабних навчань силовиків

У Київській області пройшли масштабні навчання підрозділів МВС, за якими спостерігав президент України Володимир Зеленський.

Про це повідомляє департамент комунікації МВС України.

Під час навчань на полігоні Нацгвардії недалеко від столиці кілька сотень одиниць особового складу відпрацьовували дії з порятунку людей в разі техногенної катастрофи, а також провели умовне знешкодження особливо небезпечних злочинців.

Сценарій передбачав ліквідацію наслідків вибуху на промисловому підприємстві, який супроводжували такі надзвичайні події як загроза лісової пожежі, аварія цистерни з аміаком і виявлення авіабомб, які не розірвалися.

Фахівці ДСНС провели наземну та повітряну розвідки, парашутисти-рятувальники десантувалися, щоб остаточно визначити масштаби катастрофи і скорегувати дії інших підрозділів. Після прибуття основних сил рятувальників і кінологів були ліквідовані наслідки вибуху, під завалами знайдено умовних постраждалих, яких після надання домедичної допомоги терміново евакуювали.

Під час навчань активно застосовувалася авіація. З її допомогою займалися гасінням умовної пожежі та евакуювали "важких" постраждалих. Всього було здійснено три скиди води літаками АН - 32П і вертольотом Мі-8МТ. Для спостереження використовувався французький вертоліт Н-225.

Группа спеціального призначення НГУ "Омега" повинна була знайти і знешкодити диверсійно-розвідувальну групу незаконних збройних формувань. Для цього дві групи спецназу десантувалися парашутами і тросами в зону проведення операції. "Поранених" під час зіткнення з умовним противником гвардійців вивезли із зони ураження за допомогою бронеавтомобіля, в якому знаходився медик. Навчання НГУ пройшли із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів.

Спостерігаючи за навчаннями президент України Володимир Зеленський, яких перебував в супроводі іноземних гостей, проінспектував техніку з арсеналу МВС. Більшість - українського виробництва.


Серед сучасного обладнання - пересувні пункти автоматизованого прикордонного контролю. Як пояснив один з прикордонників, вони призначені для фіксації біометричних даних, перевірки документів, реєстрації осіб, виявлення вибухових і наркотичних речовин.

"Це нам потрібно. У Донецьку будемо розбиратися і Луганську", - відреагував на новинку президент Зеленський, звертаючись до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Чому за останні роки Нацгвардія поповнилася танками, вертольотами і зброєю, читайте в матеріалі "Апострофа" - Забрати Національну гвардію у Авакова: навіщо Зеленському кишенькова армія.