RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Терміново викликайте феміністок: в мережі ажіотаж через слова Зеленського про Мендель

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в конфлікті між його прес-секретарем Юлією Мендель і журналістом Юрієм Андрушко некоректно поводився саме представник преси.

ПРЕС-КОНФЕРЕНЦІЯ ЗЕЛЕНСЬКОГО У KYIV FOOD MARKET - ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЮ

Про це глава держави заявив на прес-марафоні в Києві 10 жовтня.

На його думку, журналісту слід було б звернути увагу на гендерну приналежність прес-секретаря і вести себе відповідно до цього. Також Зеленський уточнив, що на місці Мендель "відповів би по-іншому" журналісту.

При цьому президент зазначив, що спікер занадто емоційно відреагувала на спробу журналіста прорватися до нього для отримання коментаря.

"Він здоровий мужик, він стрибає. Якби я не був президентом, я б йому по-іншому відповів. Я вважаю, що він дуже часто поводився неетично. Юля, як прес-секретар, не мала права так емоційно реагувати. Вона не зло, вона - прес-секретар ... Дівчинку в цьому випадку буду захищати", - заявив він.

При цьому в соцмережах заяву президента сприйняли в негативному ключі і відзначили, що тепер він може нарватися на гнівну реакцію з боку українських активісток, які виступають за рівні права осіб різних гендерів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент також відзначався коментарем про Юлію Мендель, який має підтекст сексизму.

До цього на прес-секретаря президента оформили заяву в поліцію з питання її перешкоджання роботі ЗМІ. За вказаною в заяві статті Мендель може загрожувати обмеження волі на строк до 3 років.