RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Особливий статус для Донбасу: стало відомо, що думають українці

Більшість українців не підтримують надання "особливого статусу" для Донбасу.

Про це свідчить соціологічне дослідження Центру Разумкова.

Більшість респондентів (56%) виступають проти надання і закріплення в Конституції "особливого статусу" окремих територій Донецької і Луганської областей (підтримують це лише 26% опитаних). Ще менш популярна ідея введення в Україні федеративного устрою (63% її не підтримують, підтримують - 17%).

У той же час, коли мова йде про політичне майбутнє так званих "ДНР" і "ЛНР", більшість громадян України (56%) хотіли б, щоб ці території повернулися до складу Донецької та Луганської областей України на тих же умовах, що були раніше. 13,5% респондентів вважають, що ці території повинні отримати більше незалежності від Києва, ще 10% виступають за їх автономію в складі України. За незалежність "республік" бойовиків виступають 3%, ще стільки ж - за їх входження до складу Росії.

Також громадська думка відкидає можливу амністію бойовиків на Донбасі (не підтримують 59%, підтримують - 18%). Непопулярна в українців також ідея надання російській мові статусу другої державної (не підтримують 56%, підтримують - 29,5%).

Як повідомляв "Апостроф", керівництво російсько-окупаційних військ на Донбасі прийняло рішення прискорити "паспортизацію" особового складу військ бойовиків.