RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Стало відомо про зв'язки затриманих в США бізнесменів зі скандальним українським олігархом

Бізнесмени Лев Парнас і Ігор Фруман, яких затримали в США за порушення фінансування виборчої кампанії президента Дональда Трампа, працювали, за деякими даними, на українського олігарха Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє Reuters.

Журналісти з посиланням на неназваного інсайдера повідомляють, що Парнас і Фруман протягом якогось часу працювали на Фірташа неофіційно, а пізніше Парнас офіційно приєднався до юридичної команди адвокатів олігарха, і займався перекладами.

Також інсайдер відзначив, що Фірташ фінансував діяльність Фрумана і Парнаса, тому, можливо, за допомогою їх "пожертвувань" на рахунки Республіканської партії намагався вплинути на вибори президента США і на самого Дональда Трампа. При цьому, джерело не деталізував, що конкретно робили для олігарха бізнесмени, а також - скільки грошей він їм платив і в який час.

Парнаса для роботи в команді захисту Фірташа найняла нібито американська компанія DiGenova&Toensing, LLP в якості перекладача, щоб мати контакт з олігархом, який англійською не розмовляє. Представник фірми сказав, що Фруман не був їх співробітником на жодному з етапів.

Джон Дауд, адвокат затриманих бізнесменів, підтвердив, що Парнас працював в юридичній команді Фірташа перекладачем. Але Дауд також сказав Конгресу США, що обидва бізнесмени працювали на згадану вище фірму. А ось чи представляли вони інтереси Фірташа - відмовляється коментувати.

Протягом останніх двох місяців бізнесмени літали до Відня, де зараз знаходиться Фірташ, від 3 до 6 разів. В цей же час туди літав і особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані, але він відмовляється коментувати - з чим були пов'язані його поїздки в Австрію.

Минулого місяця, задовго до свого арешту, Парнас говорив в інтерв'ю виданню про те, що США, вимагаючи екстрадиції Фірташа, хочуть засудити "невинну людину".

"Вони взяли невинну людину, таку як Дмитро Фірташ, і показали його таким поганим мафіозним хлопцем, яким він явно не є. Він один з найчесніших бізнесменів. Неймовірний бізнесмен", - говорив він.

Також Парнас стверджував, що Фірташ нібито став жертвою корупційної схеми, в яку був залучений екс-віце-президент США Джо Байден і його син Хантер.

Він відмовився коментувати конкретну роботу, яку виконав для Фірташа, і порадив звернутися з питаннями до юристів олігарха.

Нагадаємо, Фруман і Парнас також як і Трамп є клієнтами адвоката Рудольфа Джуліані. Вони подали до суду на олігарха Ігоря Коломойського з вимогою компенсації моральної шкоди на 200 млн гривень після його інтерв'ю програмі "Схеми: корупція в деталях".

Крім того, як повідомляв "Апостроф", громадяни США Ігор Фруман і Лев Парнас подали заяви в правоохоронні органи України про те, що бізнесмен Ігор Коломойський нібито погрожував їм вбивством.