RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна перейде на зимовий час: коли переводити стрілки годинника

В ніч з 26 на 27 жовтня в Україні переводять стрілки годинника на зимовий час.

Годинники переведуть о 4 ранку 27 жовтня на годину назад.

Після 03:59 на вокзалах, в аеропортах, в смартфонах та інших гаджетах знову з'явиться час 03:00. Нагадаємо, що гаджети, які пов'язані з інтернетом, автоматично перейдуть на зимовий час - ноутбуки, смартфони, комп'ютери, планшети, фітнес-браслети.

Чому переводять стрілки годинників

Така традиція з переведенням годинників пов'язана зі зменшенням світлового дня. Час пробудження більшості людей на роботу вирішили змістити заради економії електроенергії, адже за літнім часом взимку в 7 ранку було б ще темно. В Україні переводять стрілки навесні і восени з 1981 року.

Поради медиків

Лікарі радять підготувати організм до переходу на зимовий час. Тому треба за кілька днів налагодити свій режим. Варто вчасно лягати спати і трохи раніше вечеряти. Також рекомендую більше перебувати на свіжому повітрі, щоб уникнути негативного впливу від зміни режиму на організм.

Кажуть, що головне для того, щоб не відчути на собі змін, хороший відпочинок, правильне і збалансоване харчування, а також активні прогулянки. Це допоможе уникнути головного болю, сонливості і апатії. На адаптацію після переведення часу в середньому йде тиждень або два.

Як повідомляв "Апостроф", перехід на зимовий час люди переносять легше, ніж на літній, але для адаптації все одно знадобиться близько двох тижнів. Медики радять ще до переведення стрілок годинника скорегувати час вечері та сну, відмовитися від кави та алкоголю і проводити час на свіжому повітрі.