RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Бойовики влаштували небезпечну НП біля школи на Донбасі

У понеділок, 4 листопада, через обстріли бойовиками на Донбасі позицій Збройних сил України в районі селища Новотошківське учнів місцевої школи довелося евакуювати в бомбосховище.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил (ООС) на своїй сторінці в Facebook.

За даними штабу ООС, на протязі доби збройні формування Російської Федерації і її найманці 16 раз порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів ЗСУ з забороненої мінського домовленостями артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 82 і 120 мм, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ" було зафіксовано 6 обстрілів. Зокрема, на околиці селища Нотовотошовского проти українських військ був застосований весь спектр озброєння, починаючи від стрілецької зброї і мінометів різних калібрів до артилерії калібру 122 мм.

"На час потужного обстрілу наших позицій російськими окупантами в районі Новотошківського діти, що перебували в школі, були евакуйовані в бомбосховище. Жертв серед цивільного населення немає! Після закінчення обстрілу навчання продовжилося", - сказано в повідомленні прес-служби штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник здіснив 10 обстрілів позицій Об'єднаних сил.

Доба пройшли без втрат серед особового складу.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики незаконних збройних формувань на сході України провели запуск ракети білого кольору, що свідчить про готовність до розведення сил в районі Петровського.