RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Навіть у прихильників Путіна великі сумніви: Чубаров розповів про реальну ситуацію в Криму

Окупований Крим нагадує Радянський Союз перед розвалом - проблеми в економіці, з працевлаштуванням, робочими місцями для молоді, що викликає сумніви у майбутньому півострова навіть у прихильників президента Росії Володимира Путіна.

Про це повідомив "Апострофу" голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За спостереженнями Чубарова, навіть у найзатятіших прихильників Росії серед місцевого населення в анексованому Криму більше немає радісних очікувань. "Ситуація погіршується, особливо в економічній сфері, в питаннях працевлаштування, з робочими місцями для молоді. Крим все більше перетворюється на територію, риси соціального становища якої нагадують СРСР останніх років. Такі ж настрої, таке ж самовідчуття", - зауважив він.

Голова Меджлісу підкреслив, що деякі позитивні зміни, зокрема будівництво доріг, великих об'єктів і житла, пов'язані тільки з перетворенням Кримського півострова в військовий форпост.

"Житло часто будується для співробітників каральних органів, особливо в Джанкої, під Євпаторією, в Сімферополі та Севастополі. Вони намагаються максимально поселити в Криму громадян Росії", - стверджує Рефат Чубаров.

За словами Чубарова, в анексований Крим цілеспрямовано переселяють не тільки російських військових і співробітників каральних органів із сім'ями, але й сприяють переселенню цивільного населення. Для цього існують спеціальні програми з кредитування, надання допомоги в облаштуванні при переїзді. Точна кількість переселенців невідома: експерти кажуть про півмільйона і більше, офіційна російська статистика показує 140-150 тисяч громадян.

"Як би там не було, всі ці люди оселилися на півострові всупереч українському законодавству, під час тимчасової окупації Криму, коли Україна не контролює свої території. Ці люди з моменту деокупацію повинні покинути Крим", - зауважив голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Повністю розмову з Рефатом Чубаровим читайте в матеріалі "Апострофа": Крим все більше стає схожий на пізній СРСР - Рефат Чубаров