RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Катастрофа MH17 на Донбасі: спецслужби Путіна дали нові прізвища важливим фігурантам справи

Російські найманці Ігор Безлер і Олег Іванніков, які причетні до катастрофи МН17 на Донбасі, отримали в Росії фальшиві паспорти.

Про це вдалося дізнатися співробітникам міжнародної незалежної слідчої групи Bellingcat.

Згідно підробленими документами, Безлер зараз - "Ігор Береговий", а Іванніков - "Андрій Лаптєв". У російській базі даних платників податків вони не мають ідентифікаційних номерів, а самі паспорти - з послідовними номерами.

"У російському паспортному столі Москви створювали підроблені ідентифікаційні дані для "Лаптєва" і "Берегового" одночасно, в результаті чого різниця в їхніх паспортних номерах становить число в кілька десятків", - сказано в розслідуванні.

Крім того, журналісти з'ясували, що "Ігор Миколайович Береговий", дата народження 30 грудня 1965 рік, вилетів до Сімферополя 27 жовтня 2014 року. У той же день Ігор Миколайович Безлер, дата народження 30 грудня 1965 рік, сказав колезі, що назавжди покидає Донбас, і повернувся додому в Сімферополь.

У Bellingcat також показали недавню фото, на якому Безлер-Береговий - в окупованому РФ Криму в компанії з одним з головних підозрюваних в катастрофі MH17 Сергієм Дубинським.

Як відомо, Генпрокуратура України розшукує підполковника ГРУ Безлер за підозрою в умисному вбивстві активістів Юрія Поправка, Володимира Рибака і Ігоря Дяківського. Офіцера Головного розвідуправління Росії Іваннікова спільну слідчу групу з розслідування катастрофи МН17 (JIT) називає причетним до краху Boeing MH17 в 2014 році на Донбасі.

Як повідомляв Апостроф, Олег Іванніков якийсь час працював в Південній Осетії, а також керував операціями приватної військової компанії "Вагнер"