RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Дно у цієї країни міцне: соцмережі підірвала заява міністра Путіна про вченого-вбивцю

Міністр культури РФ Володимир Мединський на Петербурзькому культурному форумі заступився за професора-вбивцю 63-річного Олега Соколова, який вбив та розчленував свою молоду коханку.

Про це повідомляють журналісти 78.ru.

"Раніше усі поголовно запитували мене про Джокера (вбивця-психопат, герой одноіменної кінострічки, яка вийшла в прокат цієї осені - ред.), а зараз - про Соколова. Якщо вам подобається Джокер, то чим гірше Соколов? Люблять у нас усіляке розчленування", - сказав міністр культури.

Слова політика викликали хвилю обурення у соцмережах. Користувачі зазначають, що фільм "Джокер" знятий за коміксами. А от вчинок історика, який жорстоко вбив молоду дівчину, набагато страшніший. Ще гірше, на їх думку, що Олег Соколав зараз має купу прихильників, які готові виправдати його страшний вчинок. Не спиняє їх навіть те, що під час історичної реконструкції у Франції історик вбив коня, часто з'являвся на публіці нетверезим і поводився агресивно.

"Який міністр культури, така і країна"

"Дно у цієї країни міцне. Скільки не пробивай, а воно все рівно на місці", - коментують слова Мединського користувачі соцмереж.

Нагадаємо, що Олега Соколова затримали вранці в суботу, 9 листопада. Чоловік привернув увагу поліцейських після того, як пірнув у річку Мойка, щоб втопити пакет з відрізаними руками вбитої 24-річної аспірантки Анастасії Єщенко. Соколов перебував в неадекватному стані, його відвезли до лікарні з переохолодженням.

Як повідомляв "Апостроф", Соколов грав роль Наполеона в історичних реконструкціях. Крім цього він є професором Сорбонни і кавалером Ордена почесного легіону (заснований Наполеоном, видається президентом Франції).

Соколов під час судового засідання розповів що вони з Єщенко були разом п'ять років і планували весілля. Однак потім в їх відносинах виникли проблеми. Історика заарештували до 8 січня 2020 року.