RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Активісти прийшли до дипломатів Путіна нагадати про жертви Голодомору: фото

Десятки активістів прийшли до посольства Росії в Києві і консульств в Харкові і Львові в день пам'яті жертв Голодомору 1932-33 років.

Про це повідомляє Hromadske.

Під час акції біля посольства РФ в Києві активісти закликали українське суспільство цінувати незалежність країни і не забувати про російську агресію.

В акції брали участь близько двох десятків активістів.

"Мета - дуже проста, нагадати суспільству про злочини, які здійснила і продовжує здійснювати РФ, нагадати суспільству, в якій країні ми живемо, що Росія була, є і ще буде ворожої країною, яка стала причиною дуже багатьох жертв. І що ми повинні цінувати незалежність, оскільки вона дається нам такою дорогою ціною ", - сказав глава київського обласного центру" Об'єднання добровольців" Юрій Кашпіровський журналістам під час мітингу біля посольства Росії в Києві в суботу.

На воротах посольства розмістили плакати з написом "Голодомор 1932-1933. Пам'ятаємо. Помстимося ".

Також два десятка активістів вийшли до Генерального консульства Росії в Харкові, тому що вважають РФ наступницею радянської влади, винною в смерті мільйонів українців під час Голодомору 1932-1933 років.

Акція пам'яті жертв Голодомору біля консульства РФ

"Це прямий зв'язок між минулим і сьогоденням. Від Росії завжди виходили військові дії - це історичний факт: Фінляндія, Чехословаччина, Сирія. Якщо будемо пам'ятати, то не буде повторюватися те ж саме", - розповів ветеран війни на Донбасі і член "Об'єднання добровольців" Олександр Онищук.

В кінці акції активісти розклеїли листівки на паркані біля будівлі консульства з написом: "Тоді вони могли врятувати хліб, тепер нас врятує пам'ять".

Акція пам'яті жертв Голодомору біля консульства РФ

Консульство в суботу було закрито, тому до мітингувальників ніхто не вийшов. Захід пройшов мирно. За порядком стежили близько 30 поліцейських.

У Львові півсотні представників "Об'єднання добровольців" і "Всесвітнього Руху Патріотів України" пікетували російське консульство в місті.

"Ми нагадуємо, що в Голодоморі винна саме Росія. Тому ми прийшли до російського консульства. У цей день важливо згадати, пом'янути тих людей, які загинули під час Голодомору" - розповів Сергій Небельській активіст "Об'єднання добровольців".

З російського консульства до учасників акції також ніхто не вийшов. Захід пройшов мирно.

Акцію організували представники "Об'єднання добровольців" спільно з активістами "Всесвітнього руху патріотів України".

Як повідомляв "Апостроф", історик назвав кращі фільми і книги про Голодомор.