RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

МОЗ оновило список протипоказань для щеплень: кому варто стерегтися

Міністерство юстиції 26 листопада зареєструвало наказ із оновленим переліком медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень.

Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я.

До затвердженого переліку не додавали нових протипоказань. Наявні класифікували так, що тепер лікареві буде зручніше прийняти рішення про необхідність щеплень у кожному конкретному випадку.

Тепер протипокази для людей із можливою алергічною реакцією на компоненти вакцини класифіковані відповідно до можливих алергенів. Протипокази для людей із первинним імунодефіцитом були розділені за типами імунодефіциту. Окремо виділили рекомендації для вакцинування людей, які живуть поруч з людиною, яка має важку імуносупресію, імунодефіцит. Окремо описане питання вакцинації у період лактації.

Абсолютними протипоказами до профілактичних щеплень є порушення імунітету, анафілактичні реакції, тяжкі поствакцинальні реакції, гострі захворювання, неврологічні порушення. Постійні протипокази мають пожиттєвий характер та, швидше за все, не будуть змінюватись. Тимчасові - зникають з часом та мають тимчасовий характер лише у момент проведення щеплення.

Раніше "Апостроф" повідомляв своїх читачів про те, що незабаром очікують два спалахи захворюваності на грип та ГРВІ.