RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Суд прийняв несподіване рішення по соратнику "хрещеного батька контрабанди"

Вищий антикорупційний суд обрав як запобіжний захід для заступника начальника Київської міської митниці ДФС Сергія Тупальського нічний домашній арешт.

Про це повідомляє "Українська правда".

Так, суд зобов'язав Тупальського не залишати місце проживання з 22-00 до 6-00. Запобіжний захід діє до 24 січня.

Крім цього, Тупальського зобов'язали прибувати до детектива, прокурора, суду за кожною вимогою, повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, утриматися від спілкування з іншими підозрюваними і свідками, здати на зберігання паспорти.

Таким чином суд не задовольнив клопотання сторони обвинувачення, яка просила про запобіжний захід для Тупальського у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення 57 млн гривень застави.

Крім того, на засідання увірвався невідомий, який назвав Тупальського "чортом". Суддю закликали видалити чоловіка, бо він заважав проводити засідання. Чоловіка вивели охоронці. Суддя зазначив, що зал судового засідання - це не кав'ярня.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Вадим Альперін втік від детективів НАБУ під час спецоперації, коли були затримані 10 співробітників митниці. Президент Володимир Зеленський публічно попросив допомоги в його пошуках. До цього стало відомо, що він пропонував співробітникам НАБУ хабар в 800 тисяч доларів.