RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Глава української делегації в ПАРЄ відповіла на звинувачення її батька у зв'язках з Росією

Батько народного депутат від президентської партії "Слуги народу", глави делегації ВР в ПАРЄ Єлизавети Ясько, є головою громадської організації "Російська музика і культура"

Про це повідомляє видання "Деловая столица".

Пошук в реєстрах показує, що Єлизавета Олексіївна Ясько є засновником громадської організації "Йелоу блу стретеджі" разом з Олексієм Андрійовичем Ясько.

Також в реєстрах зазначено, що Олексій Ясько є засновником ще кількох організацій, в тому числі - Всеукраїнської громадської організації "Російська музика і культура" та Національного камерного ансамблю "Київські солісти".

За даними "Вікіпедії", Олексій Андрійович Ясько (укр. Олесь Ясько) - український скрипаль, директор і виконавець Національного ансамблю солістів "Київська камерата". Заслужений артист України, Народний артист України. Лауреат I премії на Всеукраїнському конкурсі скрипалів ім. М. В. Лисенка.

Відомості про родичів Єлизаветою Олексіївною Ясько і Олексієм Андрійовичем Ясько у "Вікіпедії" і в Facebook відсутні, проте з прізвища можна робити висновок що це батько і дочка. До того ж в соцмережі вони є "друзями".

Сама Ясько на своїй сторінці в Facebook написала, що це тривають провокації. На цей раз вони торкнулися її сім'ї.

"Так, у 2008 році мій батько був одним з ініціаторів створення фонду "Російська музика і культура". Це було за часів, коли нікому не прийшла і думка, що Росія може бути причетна до анексії Криму, до війни на Донбасі, до вбивства наших воїнів і мирного населення", - зазначила вона.

За її словами, з початком агресії РФ в Україні словосполучення "російська музика/російська культура заграли новими фарбами, і ці фарби мають червоний відтінок. Звичайно, вже тоді, ні колеги-музиканти мого батька, ні мій батько не могли собі уявити будь-яку "культурну" співпраця з країною-агресором.

"Все своє життя мій тато займається розвитком української культури. У 2015 році в якості художнього керівника національного ансамблю солістів "Київські солісти" разом з МЗС України був співорганізатором концерту на підтримку українських політв'язнів, незаконне утримання в РФ", - написала Ясько.

Вона підкреслила, що її батько - Ясько Олексій Андрійович - є українським скрипалем, Народним артистом України.

Як повідомляв "Апостроф", глава української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько пояснила, що робила в Москві (Росія) під час Революції Гідності в Україні.