RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У центрі Луцька попрощалися з молодими бійцями, загиблими на Донбасі: фото і відео

На Волині попрощались із двома воїнами ЗСУ, Сергієм Сиротою та Андрієм Войтовичем, які загинули на Донбасі 9 грудня від підриву на невідомому вибуховому пристрої.

Про це повідомляють "Волинські новини".

На зустріч героїв зібралися представники волонтерського центру "Серце патріота", Автомайдану, Спілки воїнів АТО Волині, побратими, депутати, а також волонтери. Автомобілі з написами "200" з’явилися на Цуманському перехресті близько 17.40, а потому траурний кортеж на чолі з поліцейськими автомобілями вирушили в сторону Луцька.

Під’їжджаючи до міста, автомобілі в колоні почали сигналити сповіщаючи людей про те, що в колоні везуть загиблих героїв. Натомість автівки почали зупинятися, а їхні водії виходили, аби віддати шану загиблим волинянам.

Через годину домовини з тілами героїв привезли у центр міста, де їх вже очікували сотні лучан, щоб попрощатися. Священники помолилися за упокій Сергія та Андрія, а опісля молитви оркестр виконав Гімн України.

"Наші захисники полинуть у місця, де проходило їхнє дитинство і юність. Нехай Господь дарує їм Царство Небесне", - зазначив отець Михайло Бучак.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Войтович Андрій Володимирович (1990 р.н.), уродженець села Квітневе Рожищенського району, та Сирота Сергій Миколайович (1997 р.н.), який до призову був зареєстрований в селі Щурин Рожищенського району, загинули при виконанні бойового завдання. Про їхню смерть стало відомо 10 грудня.

Як повідомляв "Апостроф", 7 грудня на Донбасі під час ворожого обстрілу загинув молодший сержант 28-річний Дмитро Темний. Він отримав поранення під час активізації обстрілів бойовиків поблизу селища Золоте.