RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

В Україні попрощалися з відомим творцем космічних ракет: фото і відео

У п'ятницю, 13 грудня, у Дніпрі в Палаці культури машинобудівників попрощалися з ракетобудівником, Почесним громадянином міста, Героєм України, одним з керівників конструкторського бюро "Південне" Володимиром Комановим.

Про це повідомляє ресурс "Відкритий".

Провести в останній шлях Володимира Команова прийшли як прості городяни, так і відомі в Дніпрі люди.

"Я працював з Володимиром Геннадійовичем разом довгі роки. Він був для мене вчителем. Не тільки в роботі, але і в житті. Просто немає слів... Щиро співчуваю рідним. Це велика втрата як для них, так і для КБ і всієї країни", - розповів заступник Генерального конструктора по політно-конструкторських випробуваннях і політній експлуатації конструкторського бюро "Південне" Анатолій Агарков.

Офіційна церемонія прощання в ДК машинобудівників тривала трохи більше години. Спочатку священик провів заупокійну літургію, після вшанували пам'ять Команова десятки людей - керівництво КБ "Південне", Південмашу, Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, однокурсники по фізтеху, ракетники.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Прощання тривало до 13:00. Поховали Володимира Команова також 13 грудня. За традицією, Почесних громадян Дніпра ховають на центральній алеї Запорізького кладовища (тут же похований батько Володимира Команова Геннадій).

Команов народився 19 червня 1938 року в м Волноваха Донецької області. Закінчив Дніпропетровський державний університет за спеціальністю "інженер-механік" (1960). Кандидат технічних наук (1980).

У 1960-2003 рр. Працював в ОКБ-586/КБ "Південне".

Володимир Команов помер напередодні, вранці 12 грудня. В останній раз в публічних заходах він брав участь в вересні поточного року: як Почесний громадянин Дніпра покладав квіти до пам'ятника Олександру Полю в День міста і брав участь у зустрічі випускників фізико-технічного факультету Дніпропетровського госуніверсіта 1960-го року. Саме в цьому році фізтех закінчив майбутній другий президент України Леонід Кучма. Володимир Команов був його однокурсником.

Як повідомляв Апостроф, в неділю, 27 жовтня, у Великобританії на 77 році життя помер радянський і російський правозахисник, дисидент і письменник Володимир Буковський.