RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Високосний рік 2020: які заборони існують і з чим вони пов'язані

2020 рік, який пройде під знаком Білого Сталевого пацюка, буде ще й високосним. Навколо цього року існує багато забобонів і не тільки тому що він налічує 366 днів, замість 365.

Як повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Обозреватель", прибавка в один день пояснюється тим, що повний оборот навколо сонця наша планета робить за 365 днів з "хвостиком". За 4 роки "хвостик" збільшується і утворюється один зайвий день, який додають до лютого.

Історія високосного року сягає корінням у сиву давнину. Легенда свідчить, що якийсь Касьян зрадив Бога, за що останній наклав на нього покарання, три роки бідолаху били по голові важким, тупим предметом, а на четвертий опускали з Небес на Землю. За іншим переказом, святого Касьяна поставлено охороняти ворота Пекла, але раз в 4 роки, 29 лютого, він бере відпустку і відправляється відпочити на Землю.

Що стосується забобонів, то в цей рік не варто:

Починати серйозні проекти. Це стосується придбання і продажу нерухомості, укладання контрактів, переїздів на нове місце проживання тощо. Загалом, сидите весь рік як миша під віником, уникаючи прийняття кардинальних рішень.

Одружуватися, виходити заміж, розлучатися. Розлучення може виявитися поспішним, а шлюб не довготривалим.

Народжувати дитину. Вважається, що дитина, народжена в високосний рік, буде нещасливою.

Переїжджати. Пам'ятайте, що у високосному році катастроф (аварій) в рази більше.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ПЦУ зробила важливу заяву про "заборону" вінчання у високосний рік.