RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

В Україні жорстко відреагували на скандал з хакерською атакою на Burisma

Департамент кіберполіції України почав кримінальне провадження у зв'язку з хакерською атакою на сайти кількох українських компаній.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Нагадаємо, зламали сервери української газової компанії Burisma і студії "Квартал 95". Такі дії були спрямовані для викрадення персональних даних співробітників і заволодіння електронними листами керівників компаній. При цьому наголошується, що хакерська атака, ймовірно, була здійснена спецслужбами РФ.

За даним фактом почато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 163 (порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції) і ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України.

Встановлюються особи, причетні до скоєння цього кримінального злочину.

В рамках кримінального провадження поліція України звернулася до Федерального бюро розслідувань і до компанії Area1, що виявила ознаки хакерської атаки, з проханням посприяти в наданні інформації, опублікованої в американських ЗМІ. Для належного розслідування обставин правопорушення Нацполіція ініціює створення спільної міжнародної слідчої групи, до складу якої будуть запрошені представники ФБР.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні президенту США Дональду Трампу оголосили про початок імпічменту через телефонну розмову з президентом Володимиром Зеленським. Трампа звинувачують у тиску на українського президента для розслідування діяльності газової компанії Burisma в Україні, до ради директорів якої входив Хантер Байден.