RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Загиблим під час пожежі в Одесі вчительці і рятувальнику присвоїли звання героїв: фото

Президент Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння звання Героя України загиблим у пожежі в коледжі Одеси вчительці Ганні Бортюк і рятувальнику Сергію Шатохіну.

Про це повідомляють на офіційному сійте глави держави.

Також гарант ухвалив посмертно вручити ордени "Золота Зірка" героям. Їх нагородили за героїзм і самопожертву, виявлені у рятуванні людей під час пожежі в будівлі Одеського коледжу економіки і права. Звання вручили:

Бортюк Ганні Леонідівні - викладачеві вищої математики та інформаційних дисциплін державного вищого навчального закладу "Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу". Вона під час пожежі виводила дітей з коледжу до останнього.

Шатохіну Сергію Миколайовичу - командиру відділення державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України в Одеській області, прапорщику служби цивільного захисту. Він виконував свій професійний обов'язок, рятуючи людей з вогняної пастки. Чоловік впав з висоти під час гасіння вогню у будівлі училища.

Нагадаємо, 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на Троїцькій, 25 спалахнула потужна пожежа. Вогонь вирував з такою силою, що існувала загроза обвалення будівлі. Тоді загинули 16 людей. Серед жертв трагедії вчителі, студенти і рятувальники.

Як повідомляв "Апостроф", в топових вузах України немає протипожежних сигналізацій, але є маса порушень.