RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Лівії ліквідували російського морпіха, що воював на Донбасі: фото

Загиблий в Лівії, де після повалення Муаммара Каддафі в 2011 році продовжується громадянська війна, російський найманець раніше брав участь у війні на сході України на боці бойовиків.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Радіо Свобода".

Як повідомляє видання, 27 січня співтовариство "Імперський легіон" в соціальній мережі "ВКонтакте" опублікувало повідомлення про смерть в Лівії росіянина на ім'я Володимир. На наступний день в профілі одного з лідерів "Русского імперського руху", підрозділом якого є "Імперський легіон", члена "Союзу добровольців Донбасу" Вадима Васильєва з'явився пост, в якому повідомлялося про загибель "Володі" з позивним "Морпех".

"Знав Володю Морпеха з першого дня, як він прийшов до нас з поповненням в Імперський Легіон напередодні Нового 2015 року. Він обороняв з легіоном Кумшатське, потім були бої за Круглик, Міус, штурм Дебальцево, поранення", - написав у коментарях до посту Васильєв.

Вранці 29 січня з повідомлення в співтоваристві "Меморіал героїв ДНР і ЛНР" в соціальній мережі "Вконтакте" стало відомим прізвище загиблого російського найманця. У тексті повідомлення йдеться: "Скопин Володимир "Морпех". Воював на Донбасі загинув в Лівії в січні 2020 року".

Незабаром з повідомлення в Twitter стало відомо, що мова йде про 39-річного жителя Санкт-Петербурга Володимира Олександровича Скопінова. За непідтвердженою офіційно інформацією, до 2015 року він працював поліцейським.

В акаунті Вадима Васильєва є кілька фотографій з Скопіновим, зроблених під час війни на сході України в 2015-2016 роках.

З фотографій в віддаленому акаунті Скопінова можна зробити висновок, що до того, як стати найманцем, він служив в 61-й окремій Кіркенесской Червонопрапорної бригады морської піхоти.

Бійці цієї бригади, як раніше з'ясували за допомогою відкритих джерел волонтери українського розслідувальної спільноти InformNapalm, воювали в Сирії після завершення активної фази бойових дій проти угрупування " Ісламська держава "і сирійської збройної опозиції.

Як раніше повідомляв "Апостроф", 2 січня парламент Туреччини дозволив президенту Реджепу Тайіпу Ердогану проводити військові операції в Лівії.