RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Україні проведуть масштабну перевірку виплат: хто ризикує залишитися без пенсії

В Україні запланована масштабна перевірка виплат, в тому числі і пенсіонерам. Як кажуть юристи, згідно із законом виплати можуть бути припинені, якщо буде відповідне рішення.

Як повідомляє "Апостроф", в коментарі "Обозревателю" юрист Олександр Плахотнік уточнив, що виплати може зупинити як рішення суду, так і місцевий підрозділ Пенсійного фонду.

Так, пенсію можуть скасувати через те, що вона призначена на підставі документів, що містять недостовірні відомості. Це можна легко перевірити в ході верифікації.

"У разі виявлення недостовірних даних в документах і відомостях, на підставі яких було встановлено і/або здійснюється виплата пенсії, рішенням територіального органу Пенсійного фонду України розмір і підстави для виплати пенсії переглядаються відповідно до закону без урахування таких даних", - йдеться в законі.

Також пенсія не буде нараховуватися тим пенсіонерам, які на тривалий термін виїжджають за кордон. Йдеться про ті відрізку часу, який вони будуть відсутні на території країни.

Крім того, пенсія буде припинена в разі смерті пенсіонера і в разі неотримання призначеної пенсії протягом 6 місяців підряд.

"Поновлення виплати пенсії здійснюється за рішенням територіального органу Пенсійного фонду протягом 10 днів після з'ясування обставин та наявності умов для відновлення її виплати", - йдеться в документі.

Нагадаємо, що в Україні більшість пенсіонерів (38,8%) отримують виплати в розмірі від 1 501 грн до 2000 грн.