RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Відомий морпіх пішов із ЗСУ і дав жорстку оцінку ситуації в армії

Громадянин Німеччини Зігфрід, який під позивним "Океан" у складі Збройних сил України брав участь в бойових діях на Донбасі, звільнився з української армії через відсутність стратегії щодо звільнення окупованих земель.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Цензор.нет".

Зігфрід - виходець з родини емігрантів з СРСР, до війни на Донбасі служив у німецькій армії. П'ять років тому він приїхав в Україну, щоб "воювати проти спільного ворога". Брав участь у бойових діях поблизу селища Водяне, що біля Маріуполя.

"Особливих геройств за мною не помічено, в якихось страшних битвах не брав участі, якщо доводилося воювати, то робив це вміло і самовіддано, служив відповідально", - говорить про себе німецький громадянин.

За словами Зігфріда, перебуваючи в ЗСУ він зумів знайти хороших друзів - "людей просвітлених, талановитих, розумних і креативних". Разом з тим він зазначив, що ні Порошенку, ні Зеленському не вдалося створити дієвий концепт оборони і стратегію по звільненню окупованих земель. І це стало однією з причин його звільнення з лав ЗСУ.

"Армія і її розвиток не знайшли тієї уваги, яку заслуговували. Та й навіщо її розвивати, якщо дуже зручно залишатися при декларативному називання Росії агресором, не бажаючи приймати остаточний, максимально логічний висновок - з ворогом треба боротися. ЗСУ сьогодні, це загрузла в боягузтві, лицемірному пафосі і брехливості організація, на чолі якої стоїть пихатий жлоб. По-іншому не можна назвати міністра оборони, під час візиту якого, нас, рядових солдатів, виганяли з казарми, щоб не муляли очі високоблагородному вельможі", - розповідав про свій досвід військовий.

На його думку, єдине, на що зараз здатна українська армія, це прийняти останній бій і героїчно загинути, і це буде повністю в традиціях народних міфів.

"ЗСУ повністю перетворилися в те, з чим я приїхав боротися - в відрижку совкового рабства. І фетишизоване прагнення стати частиною НАТО і запровадити у себе стандарти цього військового блоку викликають тільки бридливе здивування. Вам ніхто не заважав провести реформи, здатні збільшити ефективність армії, також , як ніхто не заважав подолати корупцію. і тепер ви нав'язуєтеся приєднатися до ряду армій, яка кожна по-своєму досягла високого і найвищого рівня боєздатності, підготовки та забезпечення. Навіть ваші слов'янські сусіди. Треба було тільки не красти, а працювати ", - дорікає українцям Зігфрід і робить висновок про занадто велику різницю в менталітеті, запитах і цілях, щоб називати українську армію своєю.

Як повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та строки проведення чергових призовів.