RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні випустили партію спецмашин для розгону мітингів: фото і відео

Київська компанія "Титал" представила автомобіль, який створений для допомоги силовикам в розгоні мітингів. Даний транспортний засіб призначений для того, щоб перекривати вулиці і розганяти юрби при масових заворушеннях.

Спеціальні автомобілі серії Retriever Barricade створені на основі вантажівок Ford Truck. Цікаво, що всі додаткове обладнання встановлено на київському заводі "Титал".

Так, в задній частині машини встановлені спеціальні огороджувальні паркани, що розсуваються за допомогою гідравлічної системи. Також тут посилена кабіна вантажівки, де сидить водій.

Кузов автомобіля призначений для перевезення 10-12 спецназівців. Також там є центр управління коштами розгону демонстрантів. Крім того, в таких автомобілях встановлені резервуари води. Водна гармата викидає 20-40 літрів рідини в секунду. Також тут встановлено бак на 100 літрів для інших рідин - просвітників піни, фарби та інших хімічних розчинів.

Нагадаємо, що в четвер, 6 лютого, під Верховну Раду на акцію протесту вийшли противники законопроекту про ринок землі в Україні.