RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

23 червня

Всі новини

Чому платять маленьку пенсію при великій зарплаті: влада дала пояснення

Робота у шкідливих умовах передбачає зарплату вище середньої і ранній вихід на пенсію, але не впливає на розмір пенсійних виплат.

Про це розповіла заступник директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Галина Мастюгіна під час телефонної лінії, повідомляє газета "Пенсійний кур'єр".

За словами чиновниці, відповідні закони передбачають для професій, де люди працюють у шкідливих умовах, можливість отримання пільгової пенсії, навіть за умови 10 років стажу. Однак сам факт роботи в шкідливих умовах зовсім не впливає на розмір пенсії, а тільки право вийти на пенсію в 50 років.

"Робота у шкідливих умовах ніяк не впливає на розмір пенсії, тут важливі інші показники: страховий стаж і розмір зарплати, яку ви отримували", - пояснила Галина Мастюгіна.

Якщо коефіцієнт заробітку трохи більше одиниці, то на високу пенсію пільговики можуть не сподіватися. Для того, щоб претендувати на доплату до 2000 гривень, жінкам потрібно мати, як мінімум 30 років стажу.

Як повідомляв "Апостроф", в березні заплановано чергове підвищення пенсійних виплат для українців, проводиться перерахунок для того, щоб люди, які виходили на пенсію раніше, не отримували пенсію фактично на рівні прожиткового мінімуму.