RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україні загрожує смерть: Забужко вказала на страшну небезпеку через Росію

Слабка позиція України в плані національної ідеології під час війни з Росією загрожує смертю країни, це доводить ситуація в окупованому Криму.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявила відома українська письменниця Оксана Забужко.

"Спроба Росії поглинути потрібну їй територію загрожує смертю - причому всього українського народу. Подивіться на Крим, куди понаїхали з російської глибинки на всі посади, а кримчукам кажуть: якщо хочете кар'єру робити, то вас чекають у сонячному Магадані", - зазначила вона.

За словами Забужко, у росіян купа незаселених, неосвоєних територій, де треба тримати вмираючі залишки сталінської індустріалізації, яка робилася кров'ю і кістками засланців. Це все вимираючі міста.

Письменниця підкреслила, що Росії потрібні ресурси, кадри і люди.

"Їм треба тупо виселити мільйони українців на ту ж залізницю і забрати частину собі в армію, тому що "без хохлів армія не працює" - вони визнали це ще в 1990 році. Як вони кажуть, "хохли" були тим самим цементом, молодшим офіцерським складом, який створював скелет. Їм потрібен наш ресурс. Не тільки вугілля і заводи, які вони відразу вивезли. Подивіться, що вони роблять на Донбасі - і зрозумійте, що їм треба більше!" - додала вона.

Забужко зазначила, що ці прості речі повинні озвучуватися і доноситися до людей, адже незалежність - це життя, втрата незалежності - це смерть, зокрема, фізична.

Читайте більше в матеріалі "Апострофа": Путіну потрібні не Донбас і Крим, а мільйони українців - Оксана Забужко.