RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

​Число заражених наближається до 100 тисяч: свіжі дані про коронавірус і заява ВООЗ

За останніми даними, загальне число заражених коронавірусом COVID-19 в світі перевищило 85 тисяч чоловік, тому ВООЗ оголосила максимально високий рівень загрози епідемії.

Про це повідомляє видання South China Morning Post.

У Китаї на сьогоднішній день зафіксовано 79 251 підтверджених випадків захворювання коронавірусом. За його межами число заражених досягло 5902. Найбільше хворих виявлено в Південній Кореї - 2931 чоловік, 888 - в Італії, 388 - в Ірані, на території Японії - 235 осіб і 705 - пасажири і члени екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess.

Крім того, як пишуть на сайті уряду Монако, в країні вже підтвердили перший випадок захворювання на COVID-19. Тест на коронавірус виявився позитивним у пацієнта, якого раніше доставили в лікарняний центр принцеси Грейс. Його ізолювали, а потім доставили у відділення інфекційних хвороб в лікарняному центрі Ніцци. Відзначають, що стан пацієнта "не викликає занепокоєння".

У п'ятницю, 28 лютого, в Ізраїлі підтвердили чотири нових випадки зараження коронавірусною інфекцією, серед пацієнтів - чоловік, у якого захворювання виявили вдруге.

Як повідомляє The Jerusalem Post, повторно заразився чоловік - пасажир круїзного лайнера Diamond Princess, якого раніше виписали з лікарні в Японії.

Шимон Дахау заразився коронавірусом під час подорожі на круїзному лайнері. Від інфекції чоловік лікувався в одному з медичних закладів Токіо. Після того, як Дахана виписали з лікарні, він прилетів в Ізраїль двома рейсами по маршруту: Токіо - Стамбул - Тель-Авів.

Тепер пасажирам обох літаків потрібно залишатися вдома протягом наступних двох тижнів.

У зв'язку з ситуацією в світі ВООЗ підняла рівень загрози епідемії коронавіруса до "дуже високого". Це найвищий рівень ризику в градації Всесвітньої організації охорони здоров'я. При цьому ВООЗ зазначає, що епідемію ще можна зупинити, якщо перекрити шляхи поширення вірусу.

Як повідомлялося раніше, випадок захворювання коронавірусом підтвердили в країнах-сусідках України: Білорусі, Грузії, Румунії та Литви.

Нагадаємо, докладніше про ризики появи коронавируса в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Проти України було скоєно злочин і зараз ми безсилі перед коронавірусом - доктор медичних наук.