RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Чи є ліки і який ризик померти: Кабмін запустив сайт з інформацією про коронавірус

Україна готова до появи коронавірусу Covid-19 на своїй території і може забезпечити хворих необхідними умовами для ізоляції та лікування.

Про це повідомляється на урядовому порталі, присвяченому коронавірусу, який запустили у вівторок, 3 березня, - там буде оперативно обновлятися інформація.

"Україна має чіткий план дій. Медична система України готова реагувати на можливі випадки Covid-19 і надавати кваліфіковану медичну допомогу. В Україні близько 12-ти тисяч місць в інфекційних стаціонарах, близько 2-х тисяч лікарів-інфекціоністів та 5-ти тисяч медперсоналу. В українських лікарнях є інфекційні бокси. Система діагностування захворювання налагоджена", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на те, що рекомендованих препаратів для профілактики і лікування коронавируса немає - хворим надається симптоматичне лікування. Переважна кількість хворих коронавірусом в світі одужує. Важкими є лише 20% від виявлених випадків захворювання, і тільки 3% вимагають реанімаційних заходів.

"Україна забезпечена достатньою кількістю засобів індивідуального захисту. Медична маска допомагає обмежити поширення вірусу, якщо ви захворіли. Важливо дотримуватися гігієни рук та органів дихання, а також уникати тісних контактів з людьми, що мають симптоми захворювання", - рекомендує МОЗ.

Нагадаємо, 3 березня зараження коронавірусом Covid-19 було підтверджено в Чернівцях. Вірус знайшли у чоловіка, який приїхав в Україну на автомобілі з Румунії. Туди він прилетів з Італії, де бушує коронавірус.

Станом на ранок вівторка, 3 березня, кількість заражених COVID-19 по світу становить 90 182 особи, померли від захворювання 3 177 пацієнтів, побороли хворобу понад 48 тисяч людей.

Подробиці про симптоми коронавірусу і про те, як уберегтися від вірусу, читайте в матеріалі "Апострофа": Що відомо про перший випадок коронавірусу в Україні: всі подробиці.