RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

​Замкнуте коло: стало відомо про серйозну проблему в окупованому Донецьку через коронавірус

Росія заборонила ввезення марлі в так звану ДНР для виготовлення масок через пандемію коронавірусу.

Але поки в Донецьку зберігається відносно спокійна ситуація, повідомляє "Апостроф".

Жителі окупованих територій трохи скуповують товар у магазинах. Багато брати продуктів не виходить, адже особливо немає грошей і зарплат.

На вулицях у масках майже нікого немає. Однак ними в принципі нехтують навіть деякі лікарі.

"Ну немає масок в аптеках, шийте самі з марлі!" - невдоволено кидає мешканка Донецьку в автобусі своєму співрозмовнику в телефоні. А тим часом Росія заборонила ввезення марлі в ДНР. Тому матеріалу для саморобних масок немає.

З підозрою на коронавірус в сусідній так званій ЛНР в ізоляції вдома знаходяться 22 людини, в ДНР - троє спостерігаються в лікарнях, четверо вже отримали негативні результати.

Однак так звана "влада" не розголошує про ситуацію. "Міністр охорони здоров'я ДНР" Ольга Долгошапко раптом ні з того ні з сього на днях заявила, що з початку цього року (менш ніж за три місяці) у "республіці" від "свинячого грипу" (H1N1) померли 43 людини. Це людей і налякало, адже зараз пандемія коронавірусу.

"Так, може, нам ще багато чого не повідомляють? Замовчують реальний стан справ?" - хвилюється пенсіонер Анатолій Сергійович.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Лікарні забиті пацієнтами, пенсію брати нізвідки: як живе Донецьк в епоху коронавірусу.