RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Україна готується перейти на літній час: коли переводити годинник

На вихідних, в ніч з 28 на 29 березня, в Україні переводять час на літній.

Стрілки годинників переведуть на годину вперед о 3 ранку в неділю, 29 березня.

Як переводять годинники

Годинники потрібно переводити на тих пристроях, у яких немає виходу в інтернет - механічний годинник, будильники, домашні настінні годинники, старі телефони "на кнопочках" без виходу в інтернет.

На планшетах, смартфонах, ПК - час оновиться автоматично. За це відповідає оновлення Windows і операційні системи Android і iOS.

Традиція переводити час

Традиція переводити годинник двічі на рік утворилася з економічних міркувань. Навесні світає раніше, а значить, почати трудовий день можно якомога раніше, ніж взимку і використовувати світлий час доби більш раціонально.

Як переведення годинників впливає на організм

Щоб організм встиг перебудуватися, лікарі рекомендують більше спати напередодні переведення годинників на літній час, оскільки доведеться вставати раніше, ніж звикли. Також радять приділити увагу правильному харчуванню. Рекомендують більше гуляти на вулиці. В умовах карантину можна частіше провітрювати приміщення і стежити за вологістю повітря. Піші прогулянки можна замінити невеликою зарядкою.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", Україна перейшла в 2019 році на зимовий час в ніч з 26 на 27. Тоді стрілки годинників переводили на годину назад.