RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Великдень в умовах карантину: Зеленський готує "сюрпризи" для українців

Президент України Володимир Зеленський закликає громадян дотримуватися карантинних заходів і відсвяткувати Великдень вдома.

Про це пишуть на сайті гаранта.

Коронавірусом заражені понад 400 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

З метою безпеки в умовах поширення коронавірусу COVID-19 глава держави просить українців не йти на свято до церкви і не збиратися компаніями для святкування.

"Керівники церков розуміють, що богослужіння можна проводить онлайн, у вигляді відеоконференції. Якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати кількість прихожан. Всі керівники церков погоджуються з цим", - зазначив Зеленський.

На нараді було розглянуто можливість розміщення патрулів біля храмів і церков. У разі великого скупчення людей вони повинні проводить бесіди з парафіянами і роз'яснити, що збиратися натовпами небезпечно - не тільки для них самих, але і для здоров'я оточуючих.

"Великдень зазвичай збирає в церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готовим і скоро презентуємо проект "Великдень вдома", який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, а не збираючись натовпами в церквах", - сказав гарант.

Як повідомляв "Апостроф", режим надзвичайної ситуації, який ввели в Україні, істотно відрізняється від надзвичайного стану.