RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У всій Україні ввели режим надзвичайної ситуації: що це значить

Режим надзвичайної ситуації, рішення ввести який було прийнято на засіданні Кабінету міністрів 25 березня, не обмежує права і свободи громадян, але встановлює певні обов'язки.

Згідно з чинним законодавством, під надзвичайної ситуацією слід розуміти ситуацію на окремій території, на якій порушуються нормальні умови життя населення через стихійне лихо або епідемію.

Режим надзвичайної ситуації передбачає посилену роботу служб цивільної оборони, посилення охорони правопорядку, дезінфекцію суб'єктів і територій.

Для громадян буде діяти обмеження на масові збори, пересування в громадському транспорті та виїзд за кордон.

Кабмін доповнив рішення про режим надзвичайної ситуації ще декількома пунктами, зобов'язавши місцеву владу належним чином облаштувати КПП в зонах надзвичайної ситуації з обов'язковим санітарним оглядом громадян і пропуском тільки після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів; залучити до роботи на цих пунктах працівників і технічні засоби МОЗ, Нацполіціі, Нацгвардії, ДСНС, Держпродспоживслужби; всі приміщення, дороги і тротуари повинні проходити ретельну дезінфекцію.

Крім того, влада зобов'язана надавти допомогу малозахищеним верствам населення з залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.

Детальніше про те, як діє особливий режим на Київщині читайте в матеріалі "Апострофа": Режим надзвичайної ситуації для жителів Київської області: чому це не страшно