RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Україна переходить на літній час: 8 важливих порад від лікарів

В Україні з 29 на 30 березня переводять годинники на годину вперед на літній час, в зв'язку з цим лікарі дали кілька порад, як зробити переведення не таким шкідливим для здоров'я.

Про це йдеться в матеріалі "Обозревателя".

Так, медики зазначають, що при переході на літній час деякі люди відчувають слабкість, оскільки втрачають цілу годину сну. Тому вони рекомендують готуватися до переведення за день або навіть кілька днів до нього. Зокрема, рекомендується лягати кілька днів на 15-20 хвилин раніше і орієнтувати свій сон на годинник, а не на сонячне світло, тобто перестати прокидатися на світанку або коли посвітлішає, якщо ви так звикли. Фахівці зазначають, що ввечері стане темніти пізніше, тому люди можуть захотіти відкласти сон. Також наголошується, що у чутливих до порушення сну можуть початися проблеми з тим, щоб засинати і прокидатися, їм рекомендується менше нервувати і дотримуватися режиму за годинами.

У неділю, 29 березня, лікарі рекомендують зберігати високу фізичну активність і утриматися від кави, великої кількості алкоголю і пізньої вечері - останній прийом їжі повинен бути легким і за 3-5 годин до сну. Також рекомендується займатися гімнастикою вранці за пару днів до переведення.

Також, за словами фахівців, переведення може спростити підтримка прохолодної температури в спальні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лікарі закликали в умовах карантину частіше провітрювати приміщення і стежити за вологістю повітря під час переведення на літній час. Також пропонувалося піші прогулянки замінити на невелику зарядку.