RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Знаходимося на передовій: медики "швидкої" в Україні влаштували бунт через непідвищення зарплат, відео

Працівники швидкої допомоги в Запорізькій області записали відеозвернення до президента України Володимира Зеленського через зарплати.

Відеозвернення з'явилося в мережі.

Причиною цього став наказ нового міністра охорони здоров'я Максима Степанова, який "забув" підвищити їм зарплату, на відміну від інших лікарів.

"Ми обурені наказом нового міністра Степанова №759, там виключені працівники служби "швидкої допомоги", які знаходяться на передовій боротьби з інфекціями... Виключені зі списків по підвищенню зарплати. Ми звертаємося до вас як до слуг народу. На наступний день таке звернення ви отримаєте від всіх областей України. Ми звертаємось до вашого розуму", - заявили лікарі.

Відзначимо, що в квітні українським лікарям, які працюють з хворими коронавірусом, піднімуть зарплату на 300%. До 300% отримають ті, хто задіяний в лікуванні коронавірусу, до 200% - інші.

Як повідомляв "Апостроф", хворих коронавірусів SARS-CoV-2 в Україні планують лікувати комплексом препаратів проти малярії, ревматоїдного артриту і ВІЛ-інфекції, які показали позитивні результати в інших країнах.

Також, інфекціоніст, заслужений лікар України Ольга Голубовська розповіла про труднощі, з якими стикаються українські медики під час лікування пацієнтів з COVID-19.