RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Топ-пропагандистів Кремля викрили в махінаціях з порносайтами: відео

Російський пропагандистський міжнародний телеканал Russia Today накручує на YouTube мільйони переглядів і масово скуповує коментарі спамерських пошукових роботів.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на розслідування Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального.

Відзначається, що не так давно глава RT Маргарита Симоньян оголосила, що сітка YouTube-каналів RT досягла 10 мільярдів переглядів, і жоден новинний канал ще не досягав таких результатів. Опозиціонери, проте стверджують, що на практиці RT не дивиться практично ніхто.

"Ми досліджували YouTube-канали RT і з'ясували, що вони з себе представляють: це жахлива накрутка, в тому числі через порносайти, це індійські боти в коментарях, це фантастичні бюджети, які йдуть в кишеню. І у нас є докази", - йдеться в розслідуванні.

Автори вказують на один з найбільш очевидних ознак накрутки переглядів: невідповідність між кількістю переглядів і кількістю коментарів.

Так, одне з відео іспанського RT зібрало понад мільйон переглядів, але має всього 95 коментарів. Ще одне відео-мільйонник зібрало всього 37 коментарів.

Дослідники звернули увагу і на самі коментарі. Багато з них написані екзотичними для європейського регіону мовами. При спробі елементарно перевести їх, коментарі виявляються безглуздим набором слів, або мають знущальний характер.

"Ось, наприклад, самий популярний на RT російською ролик "Дитячий фінал": вихованці футбольних шкіл Москви повторили фінальний матч ЧС-2018. Один з найбільш залайканних коментарів звучить в перекладі з англійської як "Я вважаю, ось той коментар англійською, який ви шукали", - йдеться в розслідуванні.

Багато коментарі російською до того ж відео виглядають так, наче їх прогнали через автопереклад, і не мають взагалі ніякого сенсу.

У Фонді боротьби з корупцією стверджують, що RT накручує перегляди навіть через порносайти, і діляться скриншотами.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали рейтинг президента РФ Володимира Путіна в країні на прикладі активності користувачів під час трансляції "прямої лінії".